Latest Instagrams
sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

BLOGIEN TULEVAISUUS?

Moikka pitkästä aikaa! Musta tuntuu että en oikein osaa enää kirjoittaa blogia. Tai kun en itse enää lue blogeja niin jotenkin en osaa sitten kirjoittaakaan. Olen myös viime aikoina paljon miettinyt ihan yleisesti blogien kohtaloa, en pelkästään tämän omani. Jaksaako kukaan enää lukea blogeja / kiinnostaako ketään blogit? Youtube on nostanut niin vahvasti rooliaan ja itsekin mielummin katson videoita. Myös podcastit ovat nostaneet suosiotaan ja niitä on helppo kuunnella esim. lenkillä.

Moni varmaan tottumuksesta selaa sellaisia blogeja, joita on vuosikausia lukenut. Itsekin satunnaisesti selaan muutamat blogit mutta niiden sisältö ei vaan sykähdytä. Ketä kiinnostaa lukea postaus huonetuoksun esittelystä tai jonkun kosmetiikkapurkin esittelystä? Nämä oli kovia juttuja vuosia sitten, itsekin tälläisiä postauksia tehneenä ajattelin sen olevan kiinnostavaa sisältöä. Varmaan olikin viisi vuotta sitten mutta nykyisin ainakin itse katson sen kosmetiikkapurkin esittelyn videolla. Video antaa jotenkin enemmän ja sen kosmetiikkapurkin voi yhdistää vaikka ihonhoitorutiiniin.

2018-04-07_09-30-09

Lähinnä mulla on siis blogien suhteen sellainen "ketä kiinnostaa" -fiilis mutta Youtuben puolella näyttää menestyvän kaikki "maistellaan dippejä" -videoista lähtien. Mää voin ihan rehellisesti myöntää että selaan joitain blogeja vain tottumuksesta mutta harvoin niiden sisältö oikeasti kiinnostaa. Itse tykkään nykyisin kuvata enemmän videoita ja koen niiden olevan kiinnostavampia. Oon tässä jo pidemmän aikaa pohtinut ajatusta siitä, etä yhdistäisin blogin ja videot yhdelle sivustolle. En siis tarkoita nykyistä mallia, jossa linkkaan videon aina blogiin vaan ihan kokonaan uutta verkkosivustoa. Tavallaan omaa kotisivua, joka olisi muutakin kuin blogi. Lisäksi mää haluaisin tuoda enemmän duunihommia blogiin ja kirjoittaa alan liittyvistä asioista. Sekä siis mun päivätyöhön liittyviä juttuja että mun omaan yritykseen. Mää esimerkiksi tykkään tosi paljon Hjalliksen Youtube-kanavasta, jossa käsitellään asioita laidasta laitaan. 


2018-04-07_09-29-44

Mulla alkaa siis pikkuhiljaa hahmottumaan tää kokonaisuus millasen tänne netin ihmeelliseen maailmaan haluan luoda. En missään nimessä halua lopettaa sisällöntuottamista, koska koen että se auttaa mua myös ammattillisesti. Haluan vaan jotenkin yhdistää nää sopivaksi kokonaisuudeksi. Sitä en tiedä että kiinnostaako ihmisiä oikeasti vaan dipin maisteluvideot vai miten tuollanen Hjalliksen tyyppinen "vapaa-ajan ja busineksen" sekoittaminen onnistuu. 

Alunperin sain idean tähän Zoellalta kun hän jossain Youtube-videollaan mainitsi, että aikoo  ns. uudelleen julkaista oman nettisivunsa. Hän tosin vei (tietenkin) asian ihan uudelle levelille palkkaamalla sisällöntuottajia pelkästään sivustoa varten. Aloin tän pohjalta miettimään, pitäisikö itsekin uudistaa homma ihan kokonaan. 

2018-04-07_09-29-54

2018-04-07_09-30-19

Mitä mieltä ootte ylipäätänsä blogien tulevaisuudesta? Uskotteko että blogeille on edelleen kysyntää vai onko suuremmat massat siirtynyt jo muihin kanaviin? Vai pitäisikö blogien sisältö muuttua?

7 kommenttia:

 1. Blogeilla on ehdottomasti tulevaisuutta. Yhtenä luontevana juttuna sinulta olisi ollut hullujen päivien paluu. Sitä aika lailla sinulta odotin ja jouduin pettymään. Oulustahan meni Stocka alta ja jouduit välillä olemaan hulluttelematta. Nyt sinulla ovat kuitenkin Stockat lähellä Espoossa, Hesassa 2 kpl ja Vantaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kävin kyllä Hullareilla! ;) Mutta niinkuin tuohon kirjoitinkin, tuntuu jotenkin nykyisin tosi tyhmältä tehdä tollaisia lyhyitä "kävin Hullareilla ja ostin nämä" -postauksia kun ennen sellainen oli ns. normipostaus.

   Poista
 2. Olen monesti miettinyt ihan samaa! Mutta toisaalta, minua taas ei jaksa videot ja podcastit kiinnostaa ei sitten yhtään :D Katson youtubesta ainostaan niiden bloggaajien videoita, joiden blogeja luenkin, tai sitten jos etsin arvostelua esimerkiksi laukusta. Podcastit taas ovat aivan liian pitkiä, että jaksaisin keskittyä kuuntelemaan tuntia jostain asiasta. Luen todella harvoja blogeja enää, sillä ensinnäkään ei ole aikaa enemmälle, ja jotenkin on vaikea löytää enää uusia mielenkiintoisia blogeja. Silti uskon, että blogeille on vielä paikkansa, koska ainakin itseäni ne kiinnostaa yhä edelleen näistä eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just meinasinkin että laitan sulle viestiä että ootko pohtinut mitä blogeille tulee käymään! :D Mää katson taas tosi paljon videoita, koen että esim. meikkien esittelystä saa videolla enemmän irti kuin blogissa. Tai sitten oon vaan tosi huono itse kirjoittamaan muuta kuin että hyvä huulipuna :D Mutta ihan totta että uusia kiinnostavia blogeja on todella vaikea löytää ja ei tosin ole aikaakaan etsiä!

   Poista
 3. Veikkaan, että blogeista jäävät eloon sellaiset, joissa käsitellään ajatuksia, ei tavaroita tai esineitä. Blogeja jäävät lukemaan ihmiset, jotka pitävät ajattelemisesta, lukemisesta ja hyvin kirjoitetuista teksteistä, jotka sisältävät ajateltavaa. Minä en kuolemaksenikaan jaksaisi katsoa tai kuunnella - minulla ei ole aikaa niin paljon. Luen kymmenen kertaa nopeammin kuin joku puhuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti totta! :) Huomaa nytkin että sellaset ostoksien tai meikkien esittelyt on siirtynyt tosi paljon Youtuben puolelle.

   Poista
 4. Täällä myös yksi joka tykkää vielä lukea! Mutta siinä oot oikeassa että tuote-esittelyistä en saa enää mitään irti blogeissa, paljon enemmän tykkään esim. Asupostauksista joissa höpötellään kuulumisista ja milloin mistäkin. Lisäksi tykkään lukea vaikkapa mielipidepostauksia, mutta postaukset, joiden tarkoituksena on mainostaa yksittäistä tuotetta, jäävät kyllä lukematta. Näissä toimii kieltämättä video paremmin. Mulla on sama juttu kuin ylemmällä -tuntuu että videoille ja poscasteille ei jostain syystä ole aikaa samalla tavalla kuin lukemiselle vaikka se ei ehkä käykään järkeen. Oon aina tykännyt lukea hyvien kirjoittajien tekstejä, sellaisia muutaman sanan postauksia en taas ymmärrä ollenkaan. Meitä on moneen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe