Latest Instagrams
sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Lukutoukan kirjavinkit

Tänään kävin kirjastossa ja siellä hoksasin että en oo postannut kirjavinkkejä pitkään aikaan. Tässä siis tulisi yhdeksän vinkkiä jos kaipaat uutta lukemista! Mulla on tällä hetkellä lukulistalla ainakin 10 kirjaa, jotka pitäisi päästä lukemaan. 

PB060591.jpg


 • Pieni kirjapuoti Pariisissa. Muistan kun luin tätä kesällä Malagan rannoilla <3 Tää oli sellanen hyvänmielen kirja. Paljon kirjoja ja sopivasti rakkaushömppää. 
 • Maestra. Maestra on trilleri, jonka luin kieltämättä kahessa päivässä. Kertoo naisesta, joka työskentelee taidehuutokaupassa ja iltaisin toimii maksullisena seuralaisena. Kirja vei mut täysin mukanaan ja kaikkien käänteiden jälkeen ei vaan voinut laskea kirjaa alas! 
 • Kerro minulle jotain hyvää. Tästä oon kirjoittanut parissakin postauksessa, sekä leffasta että kirjasta. Tää jostain syystä kolahti muhun tosi kovaa. Lyhykäisyydessään kertoo siis naisesta, joka palkataan apulaiseksi halvaantuneelle miehelle. He tietenkin rakastuu ja mies saa elämänilonsa takaisin, mutta kirja loppui mun mielestä niin väärin. En paljasta liikaa, joten lukekaa! :D 
 • Amerikkalainen painajainen. Tää puolestaan kertoo suomalaisesta miehestä, joka joutuu Jenkeissä vankilaan. Mää tykkään kaikista vankilasarjoista, joten tää oli kans mun mieleen. 
P2020110.jpg


 • 100 onnen päivää. Tää on kans vähän samantyyppinen kuin Kerro minulle jotain hyvää, toisaalta tosi ihana ja toisaalta surullinen. Italialainen mies saa tietää sairastavansa syöpää ja päättää matkustaa Sveitsiin, jotta hän saa itse päättää päivänsä. Hänellä on 100 päivää elää ennen kuin lähtee Sveitsiin. Tää loppu oli sellanen että oikeesti itkin, itkin niin paljon että mun nokka meni tukkoon :D
 • Norma. Tää oli vähän erilainen Sofi Oksasen kirja mutta tosi hyvä. Mää en oikeen edes tiiä miksi tykkäsin tästä niin paljon. :D 
 • Tuhat loistavaa aurinkoa. Tää oli ensimmäinen Khaled Hosseinin kirja jonka luin ja rakastuin heti. Tykkään lukea kirjoja muista kulttuureista ja muualta maailmaa, joten tykästyin heti Hosseinin kirjoihin Afganistanista. Hosseini on itse kotoisin Kabulista Afganistanista, mihin tämäkin kirja sijoittuu. Kirja kertoo kahdesta naisesta, joista toinen naitetaan 15-vuotiaana 30-vuotta vanhemmalle miehelle. Myöhemmin myös toisesta naisesta tulee tämän saman miehen vaimo. 
P7230233.jpg

 • Ja vuoret kaikuivat. Myös Hosseinin kirja ja sijoittuu myös Afganistanin Kabuliin. Köyhä perheen isä joutuu luopumaan yhdestä lapsestaan, jotta pelastuisi koko kylää vaanivalta hirviöltä. Isä, poika ja tyttö aloittavat matkan kohti Kabulia, jossa tyttö joutuu uuteen, varakkaaseen, perheeseen. 
 • Poika raidallisessa pyjamassa. Tän tietää varmaan kaikki, eli kertoo pienestä pojasta, joka tutustuu Auschwitzissa olevaan poikaan. Toinen poika on yhden natsijohtajan lapsi ja yksinäinen ilman kavereita. Hän tapaa aidalla toisen pojan, jonka kanssa hän ystävystyy, vie hänelle ruokaa aidalle ja lopulta kaivaa itsensä aidan ali tavatakseen pojan ilman välillä olevaa aitaa. 
Sellasia kirjavinkkejä tällä kertaa. Oikein ihanaa sunnuntaita kaikille, mää aion kattoa Putouksen finaalijakson Katsomosta ja sit alkaa lukemaan! <3

2 kommenttia:

 1. Rakastan tuota Hosseinin Tuhat loistavaa aurinkoa -kirjaa! <3 Myös Ja vuoret kaikuivat -kirjan olen lukenut, mutta siitä en pitänyt niin paljon... Kannattaa lukea Hosseinilta myös Leijapoika, ellet ole sitä vielä lukenut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti vinkistä, sitä en olekaan lukenut! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe