Latest Instagrams
lauantai 11. helmikuuta 2017

KATHMANDU

Hups, multa on reissupostaukset unohtunut ihan kokonaan! Meidään joulukuun reissussa ensimmäinen ja viimeinen kohde oli Kathmandu. Kathmanduun mulla ei ollut oikeen minkäänlaisia odotuksia, olin lukenut että se on meluinen, likainen ja sekava. Ja sitä se kyllä olikin, loppuajasta olin jo ihan kypsä siihen jatkuvaan tööttäilyyn. Kaikki tööttäsivät ohittaessa, ihan sama vaikka väliä ois ollut kuinka paljon. Jos käveliit kadun reunassa ja mopo meni ohitse, se tööttäili. Ja näin siis tapahtui aina, myös paikallisille, siellä tämä oli tapa ilmoittaa ohituksesta. 

PC270158.jpg

PC270160.jpg

Kathmandussa käveleminen oli myös aika haastavaa. Siellä ei ollut kunnollisia kävelyteitä vaan kaikki mopot, riksat, taksit, rekat ja kävelijät meni sulassa sovussa ahtailla kaduilla. Me käveltiin yks päivä meidän hotellilta Thamelista temppelialueille ja sen jälkeen ei huvittanut kävellä enää mihinkään :D Mää oon sitä mieltä että kävelemällä näkee aina enemmän kohdetta ja tässäkin tapauksessa tuli kyllä todistettua Kathmandun likaisuus ja saasteet. Kathmandussa oli kuitenkin mielenkiintoisia nähtävyyksiä, tykkäsin apinatemppelistä ja Durbar Squaresta, joka tosin tuhoutui osittain 2015 vuoden maanjäristyksessä. 

PC270179.jpg

PC270171.jpg

Kathmandussa löytyi myös jonkun verran ostettavaa, mikään shoppailijanparatiisi se ei kyllä ole. Sieltä löytyi paljon trekkikamaa, kasmiria ja koristeita. Luin myös että siellä olisi ollut joku pieni ostoskeskus, mutta ei sitten jaksettu lähteä suunnistamaan sinne. Thamelista löytyi myös hyviä ruokapaikkoja, me katottiin aina Tripadvisorista samana päivänä joku uusi hyvä paikka ja mentiin sinne. Thamel on alueena aika pieni, joten siellä oli helppo suunnistaa. Thamelista löytyi myös pari ruokakauppaa, josta sai hyvin juotavaa yms. 

PC270228.jpg


PC270241.jpg

Mun mielestä Kathmandu sopii hyvin muutaman päivän pysähdykseksi ennen vaellusta, mutta en suosittelisi varta vasten Kathmandussa pysähtymään. Se oli omanlainen kokemus, mutta en kyllä Kathmanduhun enää uudestaan lähtisi. Madventures sanoikin jossain jaksossa että he lähtevät Kathmanduhun kuosittautumaan vaelluksen jälkeen, joten siihen kohde sopii kyllä hyvin. Lapsille en missään nimessä kohdetta suosittelisi, sillä se on liian meluinen ja likainen. Kathmandussa kannattaa siis vierailla temppelialueilla, syödä hyvin ja käydä ostoksilla! :)

PC270220.jpg

PC270190.jpg

Tomia ärsytti temppelialueissa vain se, että turisteilta veloitettiin eri summa sisäänpääsystä, riippuen siitä mistä maasta on kotoisin. Tälläinen hinnoittelu ei onnistuisi missään muualla maailmassa ja kieltämättä ärsytti länkkärinä maksaa triplasumma pääsymaksusta kuin mitä vaikka intialaiset maksavat. 

Kathmanduhun me muuten lennettiin Qatar Airwaysilla Dohan kautta ja lennot makso noin 500 euroa eli suht. edullisesti päästiin! :) Hintataso Kathmandussa oli edullinen, meidän hotellit makso ihan muutamia kymppejä. Muistaakseni kolme yötä maksoi joku 30 euroa. 

Tässä vielä video meidän reissusta: 


2 kommenttia:

  1. Tuollainen maakohtainen hinnoittelu kävijän kotimaan mukaan on kyllä ihan yleistä esim. Pietarissa ja Moskovassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aa okei, tää oli eka maa missä mä tähän törmäsin! :) Tokihan siis turistit maksaa aina enemmän kuin paikalliset, mutta en oo kyllä törmännyt turistien keskuudessa tälläseen hinnotteluun.

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe