Latest Instagrams
torstai 28. heinäkuuta 2016

Caminito Del Rey

Reissun yksi kohokohdista oli ehdottomasti vaellus Caminito Del Reyssa. Sitä sanotaan maailman vaarallisimmaksi vaellusreitiksi, koska sen varrella on kuollut ihmisiä. Se oli tosin ennen kuin vaellusreitti korjattiin, nykyisin se on täysin turvallinen ja helppo reitti. Vaikka mitään suurta actionia matkan varrella ei pääse kokemaan, kannattaa tuonne mennä täysin maisemien ja uuden kokemuksen takia. Voipahan sanoa että on vaeltanut maailman vaarallisimman vaellusreitin ;)

Reitistä löytyi todella huonosti infoa mistään käytännönasioista. Tiedettiin maaliskuun reissun perusteella se, että liput täytyy ostaa etukäteen. Ostettiin siis liput netistä ja selvitettiin missä juna-asemalla meidän täytyy jäädä pois. Sitten alkoikin se säätäminen.. 

P7220100.jpg

Junalla täytyy siis jäädä pois El Chorron kylässä, jossa jäätiin pois noin 11.00 aikoihin. Meidän lähtöaika reitille oli 11.30 ja ajaltetiin että kyllähän me hyvin ehitään, koska missään ei siis lukenut mitään. Huomattiin Caminiton bussi ja hypättiin siihen, sillä lippujen hintaan kuuului bussimatka. Bussimatka kesti puoli tuntia ja alkoi pieni paniikki tulla, että mitä jos ei ehitäkään.. Ajateltiin että ehitään just ja just, se sisäänpääsyportti on varmaan siinä mihin bussi jättää. Bussi jätti johonkin, jossa oli kioski ja pari vessaa. Yritin ostaa kioskista pari sipsipussia, sillä en ollut syönyt mitään. Ajateltiin että syödään El Chorron kylässä ennen retkeä, mutta eihän siinä ehtinyt. Kioskista ei myyty mulle mitään jostain syystä.. Huomattiin myös että reitille pitäisi olla mukana henkkarit tai passi, eikä mulla tietenkään ollut mitään mukana. Olin jo aivan raivona että noniin tähän loppui meidän retki.. 

P7220118.jpg

Eikä siinä vielä kaikki. Tosta paikasta mihin bussi jätti, oli KOLME kilometriä sisäänpääsyyn. Tästäkään ei ollut mitään mainintaa ja kello jo 11.30, mikä oli tosiaan meidän alotusaika. Käveltiin toi kolme kilsaa ja toivottiin että päästään vielä sisään. Hirveen säätämisen jälkeen päästiin kuin päästiin sisälle reitille ja loppu hyvin kaikki hyvin. Vinkkinä siis: Varatkaa hyvin aikaa, sillä portille täytyy kävellä jo aluksi kolmen kilometrin matka. Ostakaa liput netistä bussilippuineen. Ottakaa mukaan paljon juotavaa ja syötävää, sillä reitiltä ei saa mitään. Älkää menkö reitille heinäkuussa, sillä siellä oli tuskasta liikkua 36 asteen helteessä :D 

P7220127.jpg


P7220145.jpg

Maisemat oli kyllä kaiken ton säätämisen arvoset. <3 


P7220151.jpg


P7220156.jpg


P7220169.jpg


Tossa ylempänä näkyy se nykyinen reitti jota pitkin kävellään ja alempana alkuperäinen reitti. Alkuperäinen reitti on siis täynnä vaarallisia reikiä ja välillä kokonaisia palasia puuttuu. Youtubesta löytyy videoita, jossa ihmiset kulkee tuolla myös silloin kun reitti oli suljettu vaarallisuuden vuoksi. Aika hurjaa menoa.. Tuolla oli kolmen ihmisen muistomerkit, he oli kuollut joskus 2000-luvun alussa. 

P7220174.jpg

P7220180.jpg

Lipun hinta tuonne oli muistaakseni 11 euroa, eli kalliista retkestä ei oo kyse! Malagasta junamatka El Chorron kylään oli jotain 5 euron luokkaa. 

4 kommenttia:

 1. Vau, oon ite haaveillut tuolla käymisestä! Kuinka pitkä tuo reitti oli yhteensä? Ihania kuvia sulla! <3

  http://laveillela.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä käydä jos mahdollisuus tulee! Yhteensä käveltyä tuli noin seitsemän kilometriä, aikaa menee 2-2.5h yleensä :)

   Poista
 2. Aivan ihania reissukuvia sulla täällä! Ei kyllä helpota omaa ainaista matkakuumetta ollenkaan :)

  http://emmikristiinan.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hah, itellekin tulee matkakuume uudestaan ;D

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe