Latest Instagrams
perjantai 29. tammikuuta 2016

Yleistä Prahasta

Prahan postaukset on unohtunut multa ihan kokonaan! Korjataan tilanne nyt, sillä tässäpä tulis yleinen höpinäpostaus Prahasta. Kuten jo mainitsin aiemmin, tykkäsin Prahasta tosi paljon. Siellä oli paljon ihania rakennuksia, kivoja pikkuputiikkeja, viihtyisiä pubeja ja tietenkin hyvät ostosmahdollisuudet. 


Saatiin lennot Prahaan tosi edullisesti, maksettin Finskin suorasta lennosta muistaakseni 120 euroa. Hotellit on myöskin Prahassa edullisia, me oltiin hotelli Galileossa, joka maksoi 150 euroa kolmelta yöltä. Meillä oli vielä sellanen isompi huone, eli normihuone ois ollut vielä edullisempi :) Tuota Galileota voin muuten suositella, se oli tosi hyvä hotelli ja hyvällä paikalla! Lähellä oli supermarketteja, joista sai pientä evästä ja juotavaa, lisäksi siellä oli myös ravintoloita jne. Matkaa vanhaan kaupunkiin oli jonkun verran, mutta ratikoilla ja metroilla oli kätevä liikkua.


Prahassa riittää nähtävyyksiä monelle päivälle, varsinkin jos on kiinnostunut menemään kirkkoihin ja museoihin sisälle tutustumaan. Me ei olla niin kiinnostuneita museoista, joten ihailtiin nähtävyyksiä pelkästään ulkoapäin. Yhteen kirkkoon me kylläkin kiivettiin ylös, koska sieltä avautui niin mahtavat näkymät Prahan vanhan kaupungin ylle. Suosittelen ehdottomasti just vanhaa kaupunkia, Petrinin linnaa, Kaarlen siltaa sekä ihan vaan haahuilua vanhassa kaupungissa, siellä on tosi paljon kaikenlaista nähtävää.Prahassa syöminen ja juominen oli edullista, pubeissa olut maksoi noin euron. Jos siellä ruudun toisella puolella on oluiden ystäviä, suosittelen käymään sellasessa ku Prague Beer Museum. Se ei ole siis oikeasti museo, vaan pubi, jossa on tarjolla 30 erilaista hanaolutta. Käytiin tuolla parina iltana kun T ja pikkuveli halus testailla eri oluita. Siellä sai sellasia viiden minituopin maistelusettejä, johon koottiin erilaisia oluita. Kulttuuria sekin ;) Ruokapaikkoja mulla ei oo suositella mitään erityistä, sillä syötiin vähän milloin missäkin. Lounaaksi syötiin yleensä jotain subeja, mutta illalla oli kätevä syödä esimerkiksi pubeissa. Joulumarkkinat ja jouluostokset oli yks meidän reissun tarkotuksista. Joulumarkkinat alkaa muistaakseni marraskuun loppupuolella, kannattaa googlettaa tarkempi ajankohta jos on markkinoille menossa. Tein Prahan joulumarkkinoista erillisen postauksen jo aiemmin, se löytyypi täältä.  2014 oltiin T:n kanssa Berliinin joulumarkkinoilla ja Berliiniin verrattuna Praha oli kyllä paljon kauniimpi ja viihtyisämpi kaupunki. Tykkäsin kyllä myös Berliinistä, mutta Prahassa oli ihan erilainen tunnelma. Tykkäsin myös siitä että prahalaiset on koiraihmisiä, koiria näkyi paljon ja niitä sai viedä joka paikkaan mukana. Zarassa oli esim. bulldoggi shoppailemassa omistajansa kanssa ja koirat viihtyi myös pubeissa pöytien vieressä. Kuinka kiva ois ottaa koira mukaan kaupungille? :D En sitten tiiä miten koirat oikeesti viihtyy tollasissa paikoissa, mutta eipähän tarvis aina jättää yksin. Joskus on kyllä lähdettävä Prahaan uudestaan, kenties joskus kesäaikaan. Ostoksista ajattelin vielä kirjoitella erillisen postauksen, jotta tää yks ei veny hirveen pitkäksi! :)

2 kommenttia:

  1. Toi kauniin näköistä tuolla Prahassa! Kumpa mäkin joskus pääsisin sinne :>!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe