Latest Instagrams
maanantai 25. tammikuuta 2016

Matkasäästöt

Mulla on tällä hetkellä kova matkakuume. Lähinnä kaipaan aurinkoa ja lämpöä. Me ollaan yleensä T:n kanssa lähetty reissuun kesän loppupuolella ja niin on nytkin suunnitelmissa. Mää en kuitenkaan jaksa odottaa loppukesään asti vaan päätin että aikaisemmin on tehtävä joku reissu, jos suinkin vaan töiden / koulun kannalta on mahdollista. Aloitinkin suuren säästämisprojektin mun normaalin säästämisen lisäksi ja ostettiin lennot Malagaan maaliskuuksi. Kirjoitin viime vuonna postauksen matkailusta ja miten meillä on siihen rahaa. Se postaus löytyy täältä. Nyt ajattelin kuitenkin jakaa vähän vinkkejä miten saan rahaa säästöön. 

Me ollaan siis jo useamman vuoden ajan säästetty joka kuukausi tietty määrä rahaa reissuihin, mutta nyt päätin laittaa oikeasti kaiken ylimääräisen reissusäästöihin. Me ollaan oltu todella paljon töissä joulun ja uuden vuoden aikaan, joten niistä tunneista on kertynyt paljon palkkaa. Yleensä ollaan hemmoteltu itseämme pitkän työputken jälkeen, mutta nyt laitan kyllä suurimman osan säästöön. Eli säästövinkki numero 1, laita kaikki ylimääräinen säästöön. Vaikka tilille jäis vaan 40 euroa, siitäkin kertyy jo iso summa vuodessa. Laitan myöskin heti palkkapäivänä tietyn summan rahaa säästöön, jolloin se ei ole edes käytettävissä kuun aikana.

Bangkok

Lopeta / vähennä shoppailua. Päätin lopettaa shoppailun alkuvuodeksi, koska viime aikoina oon ostellut aika paljon ja saanut joululahjaksi kivoja juttuja. Niistä osaa nauttia enemmän kun ei heti ostele uusia juttuja :D Meinasin jopa nimittään tätä ostolakoksi ja tehdä tästä oman postauksen, mutta en sitten pystyisi siihen kuitenkaan. Toki voin siis ostaa esimerkiksi uusia sukkia, mutta mitään "turhaa" en aio ostaa. Yks hyvä vinkki on myös se, että ei lähe turhaan pyörimään kaupoille. Mulla on monesti ollut tapana mennä vapaapäivänä kaupungille ihan vain pyörimään, jolloin usein sortuu heräteostoksiin.
 
Myy kirppiksellä. Aion myös myydä kirppiksellä turhia tavaroita, sillä aikaisempina kertoina oon saanut useampia satasia kirppikseltä. Jos kirppikseltä tulee vaikka satanen, saa sillä jo lennot Eurooppaan. 

Bangkok2

Pidä käyttötilillä vain pieni summa rahaa. Mää en jaksa tätä aina tehdä, mutta T:llä tämä toimii. T pitää vain pienen summan rahaa tilillä ja loput säästötilillä. Säästötililtä ei jaksa aina siirtää rahaa, joten ei tule tuhlattuakaan ;) 

Tee mielummin itse ruokaa. Meidän lähikahvilassa salaatti maksaa 10 euroa ja jos tollasen salaatin hakis joka päivä, summa ois melkoinen kuussa. Musta tuntuu että moni ei hoksaa mihin ne rahat oikein menee ja usein rahaa menee paljon turhuuksiin, kuten take away -kahveihin tai ulkona syömiseen. Mulla on toki hyvä tilanne kun saan opiskelijahintaisen lounaan, joten siinäkin säästää. 


Kuta beach

Mieti mistä "turhuuksista" voit luopua. Jos oikeesti haluaa säästää johonkin, silloin usein pystyy jostain luopumaan. Mää esimerkiksi ostan paljon energiajuomia, jotka on ihan turhaa rahanmenoa. Oon vähentänyt niiden ostoa paljon ja keitän mielummin kotona kahvit. Voi myös miettiä tarviiko kaupassa ostaa aina sitä kalleinta, tarviiko tänänkin viikonloppuna lähtä baariin tai vaihtaisko salia edullisempaan. Mää en esimerkiksi käy baareissa eikä mulla oo aikaa pitää mitään kotibileitäkään, joten siinä säästyy oikeesti paljon rahaa. Säästämisen takia ei todellakaan tarvitse luopua kaikesta, mää en esimerkiksi suostu vaihtamaan Hukasta pois, vaikka paljon edullisempiakin kuntosaleja löytyisi. Pienistäkin säästöistä kertyy vuodessa paljon :) 

Flapjack Kuta

Kuvat Bangkokista ja Balilta vuodelta 2014.

Näillä kuudella vinkillä aion säästää alkuvuoden extra paljon, vaikkakaan toi mun shoppailun lopettaminen ei ihan kokonaan onnistunut, ostin nimittäin alennuksesta uudet Niken urheilurintsikat ja urheilupöksyt. Ne on kuitenkin tarpeellisia kun treenaa paljon.. Tärkein vinkki kaikista, säästötililtä ei oteta rahaa vaikka löytäisi kuinka kivat kengät ;)

Onko teillä jotain hyviä säästövinkkejä? :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe