Latest Instagrams
torstai 3. joulukuuta 2015

#3 Jouluapua

Mää halusin tuoda tän asian esille heti joulukalenterin alussa, jotta mahdollisimman moni ehtii ottaa osaa tähän asiaan. Kaikkihan sen tietää, että joulu on kaupallista. Kaupoissa saattaa pyöriä jo lokakuusta erinäisiä mainoksia joulusta, joilla houkutellaan kuluttajia ostamaan. Joulun teema onkin monesti vain se ostaminen. On kuitenkin paljon perheitä, joilla ei ole varaa ostaa joululahjoja, ja mua henkilökohtaisesti surettaa tää ihan hirveesti. Vanhemmat on tottakai tyytyväisiä vähempään, mutta monelle lapselle joulupukin tuomat lahjat on oikeesti se tärkein asia joulussa. Muistan kuinka iloinen itse olin lapsena lahjoistani ja kuinka niitä lahjoja odotettiin ihan tosissaan. Surettaa, että kaikki lapset ei pääse kokemaan sitä riemua ja kuinka vanhempia varmasti stressaa, kun ei pysty lapsille sitä joulua tuomaan. Facebookissa on ainakin parin joulun ajan ollut Jouluapua -ryhmiä, johon apua tarvitsevat perheet voivat ilmottautua. Mua vähän epäilyttää ajatus siitä, että voiko noihin ryhmiin ilmottautua kuka vaan, myös sellaiset jotka eivät apua oikeesti tarvisi. Ryhmistä voi kuitenkin valita perheen, jota haluaa auttaa ja ottaa perheeseen yhteyttä. Ilmoitukseen on yleensä listattu mitä perhe toivoo ja yleensä toiveet on jouluruokaa tai jotain pientä lahjaa. Jotkut lapset oikeesti toivoo vain piirustuspaperia tai villasukkia. Voi vaan taas miettiä millasia mun lahjatoiveet on ollut / on. Sain vähäksi aikaa huonon omatunnon.. Tästä pääsiskin vaikka mihin aiheisiin, mutta pointti oli vain se, että pienilläkin teoilla voi jollekkin tuoda joulumielen :) Myös esimerkiksi Punaisen ristin Hyvä joulumieli -keräykseen voi osallistua. 

Me ollaan Lunan kanssa osallistuttu jouluapuun ja viety vähävaraisten perheiden koirille ruokaa ja jouluherkut <3 Jouluapuun oli helppo osallistua, otin Facebookin kautta yhteyttä perheeseen, sain osoitteen ja hurautin paikalle! :) 

Psstt. Ei siis ollut tarkoitus tuoda kenellekkään huonoa omatuntoa, jos minun tavoin toivot pukilta Timberlandin kenkiä, vaan tuoda tietoon että vähälläkin voi auttaa :) 

2 kommenttia:

  1. Minä olen useampana vuonna osallistunut joulupuukeräykseen, jossa siis ostetaan vähäosaisten perheiden lapsille lahjoja. Tänä vuonna keräyspisteitä on muunmuassa Hukassa ja Pukumiehessä. Olen hommannut kolme lahjaa eri-ikäisille lapsille. Tuo Jouluapu on toinen toi hyvä! En vaan ikinä osaa valita sieltä perheitä, vaan haluaisin auttaa kaikkia :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sehän se ongelma onkin! Varsinkin kun toiveet on niin pieniä :( Tuon perheen valitsin ihan siitä syystä, että siinä erikseen mainittiin perheen koiratkin :) <3

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe