Latest Instagrams
lauantai 19. joulukuuta 2015

#19 Piparkakkutalo

Mää oon tehnyt elämäni ensimmäistä kertaa onnistuneen piparkakkutalon. Oon joskus lapsena tehnyt, mutta aina se on katkennut tai ei oo pysyny kasassa. Viime vuonna yritettiin myös T:n kanssa ja sekin meni pieleen. Katkes katto, sokeri paloi kun sulatettiin sitä jne. Kaikki mahd. meni siis pieleen. Mutta mähän en luovuta, koska haluan piparkakkutalon jouluksi. Tänään me sitten se hyvin monen mutkan jälkeen saatiin kasaan. Mää eka ajattelin että en mainitse tän kokoamisesta mitään, mutta ehkä hauskuutan teitäkin.

PC170025.jpg

Okei, eli eka meiltä taas katkes kumpikin katoista. Miten se on mahdollista, en tiedä. Päätin kuitenkin että p*rkele nehän korjataan ja liimattiin ne pikaliimalla kasaan. Sitten keksin että hei, mitä jos liimataan toi koko talo kasaan, jotta se ainakin pysyy eikä tää homma taas kaadu siihen mihin yleensä. Ei tätä kuitenkaan oo tarkotus syödä, sehän kerää pölyä tossa pöydällä jne. 

No liimaaminen muuten ois ollu ihan hyvä idea, mutta toi taikina imi sitä pikaliimaa niin paljon että ei ehitty ees painamaan osia yhteen ennenkuin liima oli kuivunut. Tässä vaiheessa oltiin sörkitty noi koristeet ihan pilalle, huomatkaa toi alareuna. Päätin kuitenkin että haluan ton talon kasaan. T oli jo alkamassa sulattamaan sitä sokeria, mutta mää meinasin että se on liian sähläämistä kun ei viimeksikään onnistunu. 

PC170027.jpg

No loppujen lopuksi puolet osista on kiinni liimalla, puolet saatiin kiinni tolla sokerimassalla kun kuumennettiin sitä sytkärillä. Oli varmaan koko piparkakkutalon palaminen lähellä, mutta hei se on kasassa! Rumahan siitä tulin, varsinkin kun sotkettiin vielä vähän lisää, mutta oon niin ylpeä mun elämäni ensimmäisestä talosta. 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe