Latest Instagrams
sunnuntai 13. joulukuuta 2015

#13 Prahan joulumarkkinat

Me oltiin viime vuonna Berliinissä joulumarkkinoilla ja niitä kehuttiin parhaimmiksi Euroopassa. Ne olikin todella kivat, joten mielenkiinnolla lähdettiin tutustumaan joulumarkkinoihin Prahassa. Joulumarkkinoilla käytiin yhtenä iltana ja niiden läpi kuljettiin muinakin päivinä / iltoina. Joulukojuja oli monella alueella, mutta suurimmat keskittymät oli ostoskadulla sekä vanhan kaupungin aukiolla.

PC070068.jpg

PC070054.jpg


PC070055.jpg

Tunnelma aukiolla oli aivan ihana. Paljon joulukoristeita ja valoja. Joulumarkkinat oli mielestäni keskittyneet paljon ruoka - ja juomapuoleen eikä varsinaisia lahjakojuja ollut hirveästi. Ei taidettu itseasiassa ostaa markkinoilta mitään ruokaa ja juomaa lukuunottamatta, vaikka Berliinistä löydettiin parikin joulujuttua kotiin. Tarjolla oli lämmitettyä punaviiniä, hunajaviiniä, makkaraa, lättyjä, pullia jne. Hintataso oli hyvinkin edullinen, terästetyn glögilasin sai eurolla. 

PC070047.jpg


PC070046.jpg 
Löytyi kojuista kuitenkin myös ostettavaa. Osassa kojuista myytiin selkeästi turisteille matkamuistoja, osassa käsitöitä. Samaa tavaraa oli mielestäni kuitenkin muissakin myymälöissä, eikä siten niitä tarvinnut markkinoilta ostaa. Ostin mm. nahkahanskat edullisemmin paikallisesta pikkuputiikista entä millä hinnalla markkinoilta olisi saanut. 

Kaiken kaikkiaan mää tykkäsin markkinoista kyllä, ja sieltä sai vähän joulumieltä, mutta pelkästään joulumarkkinoiden takia en Prahaan lähtisi. Praha on kuitenkin tosi kiva kaupunki ja sieltä löytää paljon tekemistä ja nähtävää, joten joulumarkkinat tuo siihen kivan pienen lisän :) Lisää Prahan postauksia tulossa!

2 kommenttia:

  1. Oi, onpa ihanan näköistä! :-) Rakastan kaikkia joulutoreja, varsinkin, jos niihin on panostettu oikein kunnolla! Niistä tulee jotenkin sellainen vanhanaikainen fiilis, niinku ois päässyt matkustamaan ajassa taaksepäin :-) Onneksi täällä Tampereella on kans tosi ihana joulutori, oon sinne mennyt pari kertaa ihan vain fiilistelemään, vaikka en mitään oo ostanutkaan :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joulutorit on kyllä ihania! Meilläkin on Oulussa uusi joulutori, mutta se oli harmikseni aika pieni :/

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe