Latest Instagrams
torstai 12. marraskuuta 2015

Shoppailu Kuala Lumpurissa

Yks mun blogin eniten googletetuista aiheista on shoppailu Bangkokissa. Ajattelin siis tehdä samanlaisen postauksen Kuala Lumpurista, sillä ostosmahdollisuudet ovat siellä yhtä hyvät. Kuala Lumpurissa olimme kolmisen päivää elokuussa matkalla muualle Malesiaan ja tykkäsin kaupungista kovasti. (Kuala Lumpurin postaukset 1, 2, 3 ). Bangkokiin verrattuna se oli paljon vihreämpi ja jotenkin kauniimpi. Ostosmahdollisuudet oli kyllä mielestäni tosi samanlaiset.

Kuala Lumpurissa, kuten myös Bangkokissa, ostoskeskuksia on monentasoisia. Löytyy todella luksusostareita kun taas sellasia krääsää myyviä ostoskeskuksia ja kaikkea siltä väliltä. Kuala Lumpurissa on myös suosittu yömarkkinakatu, josta löytää paljon ruokaa ja piraattituotteita. 

Berjaya times square

berjaya times square


Mun mielestä parhain ostoskeskus Kuala Lumpurissa on Berjaya Times Square. Tuolta löytyy ihan ns. "oikeita" kauppoja, mm. Vansin ja Conversen liike. Siellä on kuitenkin myös paljon edullisia ja paikallisia liikkeitä, sellasia joilla ei ole edes nimeä. Tein niistä pari kivaa löytöä, sellasia ei ainakaan jokaisella tule vastaan. Mun mielestä on kiva reissussa kierrellä vähän erikoisempia ostoskeskuksia kuin jotain perus H&M:ää. Berjayasta löytyy myös mm. huvipuisto, joten siellä on tekemistä myös lapsille :) Tän kiertämiseen ois oikeesti mennyt koko päivä, kerroksia nimittäin riitti. Berjaya Times Square sijaitsee Jalan Imbi nimisellä kadulla, joka ei ole ihan sillä suosituimmalla ostoskadulla, mutta monoraililla pääsee suoraan ostoskeskukseen.


sephora kl

Suosituin ostoskatu KL:ssä on Jalan Bukit Bintang. Se on tosi ruuhkaisa katu, jonka varrella suurin osa ostoskeskuksista sijaitsee. Ja ostoskeskuksia on paljon, yksi on mm. pelkästään elektroniikalle. Pari oli meidän reissun aikaan remontissa, mutta eipä aika olisi edes riittänyt kaikkiin. :D Starhill Gallery on yksi tämän kadun varrella olevista ostoskeskuksista ja se on juurikin niitä luksuspaikkoja, kuten kuvasta voi huomata. Sen kyljessä on kuitenkin kivannäköinen Sephora. 


P8050094


Pavilion

Pavilion -ostoskeskus löytyy myös tältä Bukit Bintang -kadulta ja se on toinen mun lemppareista. Täältä löytyy monentasoisia kauppoja, kuten Mango, Topshop jne. Suosikkini oli kuitenkin alimmasta kerroksesta löytyvä food court, jossa syötiin pari kertaa. Suosittelen erityisesti testaamaan food courtista löytyvää Teppanyaki pistettä,  jossa ruoka tehdään aivan silmien edessä. (Kuvia mm. täällä

Lisäksi ostoskeskuksia on muitakin, mutta ei käyty niissä. Petronastornien juurella on esimerkiksi yksi luksuskauppakeskus, Suria KLCC. Kuten mainitsin, Kuala Lumpurista löytyy myös yömarkkinat ja vanha kauppahalli (Central market englanniksi, miten lie kääntyy suomeksi :D ) 


central market

central market 2

Tykkäsin kovasti tuosta kauppahallista, sillä sieltä löytyi paljon paikallisia tuotteita ja tuliaisia. Paikallisilla oli siellä omat kojut, joissa tuotteita myytiin, ei tuolla ei ole mitään oikeita kauppoja. Löysin mm. tuliaiseksi kivan kynttiläjutun ja paikallisena käsityönä tehdyn ponchon. Hinnat oli alhaiset ja hinnoista pystyi jonkin verran tinkimään. Löydettiin myös jonkun paikallisen naisen maalaamat taulut, jotka odottaa vielä pääsyä seinälle. :)

Kauppahallista jatkettiin matkaa Chinatownin puolelle Petaling streetin yömarkkinoille. Oltiin tuollakin kyllä päiväsaikaan, joten illalla katu olisi varmasti ollut hienompi ja myyjiä enemmän. 


petaling street

Mää en tykännyt tuosta kadusta yhtään, sillä siellä ei ollut muuta kuin piraattituotteita. Lisäksi myyjät oli vähän liian innokkaita myymään tuotteita.. Oli se kuitenkin ihan näkemisen arvoinen paikka ja tosiaan illalla olis voinut olla kivempi. Mutta jos kaipaat halpoja "Ray-Banin" laseja tai uudet parit Niken kenkiä, suuntaa tuonne! ;) 

Mun tärkein vinkki Kuala Lumpuriin on, että kannattaa mennä sinne tyhjällä laukulla! Vastaan myös mielelläni kysymyksiin jos jotain tulee mieleen, sillä tykkään itsekin tietää kaiken mahdollisen ennen reissua :D

2 kommenttia:

  1. Minkälainen hintataso tuolla oli? Oliko yhtä edullinen kuin esim. Thaimaassa? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi edullinen oli, mun mielestä aika samaa tasoa kuin Thaimaassa. Tosin kalja oli kalliimpaa :D Malesia on muslimimaa, joten luulen että se on sen takia kalliimpaa, paikalliset kun ei sitä kuluta. :) Jos on käynyt Thaimaassa niin tykkää varmasti Malesiastakin!

      Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe