Latest Instagrams
maanantai 21. syyskuuta 2015

Aktiivinen arki

Multa pyydettiin postausta (jos itseasiassa toukokuussa, mutta en ole oikein tiennyt mitä tästä kirjoittaisin) siitä miten saan aikani riittämään kaikkeen. Käyn töissä, etenen opinnoissa aikataulun mukaisesti, harrastan agilitya ja touhuan koiran kanssa, treenaan ja kuntoilen ja kaiken ohella koitan nähdä ystäviä ja viettää aikaa T:n kanssa. 

Jääkö sinulle aikaa osallistua vilkkaaseen opiskelijaelämään vai nukutko sinä tosi lyhyitä yöunia? Miten ihmeessä saat aikasi riittämään kaikkeen tuohon?

Jostain on tietenkin aina luovuttava, aina ei voi saada kaikkea. Yöunet on mulle ehdottoman tärkeät, ilman pitkiä yöunia oon kuin p*rseeseen ammuttu karhu. Vilkas opiskelijaelämä, ja yöelämä muutenkin, on se josta luovun. Olen aina viikonloput töissä, joten aikaa baareissa juoksemiseen ei edes ole. Opiskelijabileitä on joskus viikolla ja silloin tällöin oon niissä käynyt, mutta mää en vaan ole sellanen bilettäjä :D Kun vapaailtoja on aika vähän, mielummin käytän ne T:n kanssa ja ystävien näkemiseen. Ja mielummin laitan biletykseen kuluvat rahat säästöön ja matkustan. (TÄÄLLÄ postaus matkasäästöistä) Baareihin saa oikeesti laitettua paljon rahaa, taksimatkat ja roskaruoat mukaan lukien. Linda Manuella kirjoitti hyvän postauksen joku aika sitten siitä, jääkö jostain paitsi kun ei käy baareissa. Se oli mun mielestä tosi hyvä postaus ja sai mut miettimään sitä, että jäänkö paljosta paitsi kun en tähän vilkkaaseen opiskelijaelämään osallistu. Älkää nyt käsittäkö väärin, enhän mää mikään absolutisti ole, mutta aikaa yöelämälle vain on niin vähän. Ja jos mulla on yks vapaapäivä kahden viikon aikana, en todellakaan halua käyttää sitä krapulassa olemiseen tai siiderin kittaamiseen. 


Musta on kiva käydä kavereiden kanssa terassilla tai kutsua kavereita viettämään iltaa meille, mutta en todellakaan kaipaa ryyppyiltoja kaks kertaa viikossa. Jos se toinen vaihtoehto on käydä töissä, saada työkokemusta ja tienata rahaa reissuihin. Kyllä mää veikkaan että kymmenen vuoden päästä mää oon monta kokemusta rikkaampi, kuin ne jotka omistaa elämänsä baareihin. Toki tässäkin on se kultainen keskitie. Ja kavereiden kanssa voi viettää kivoja iltoja ilman kolmen promillen humalaa! Mm. kaikilla festareilla oon juonut max. pari lonkeroa ja kaikki on ollut ihan huippukivoja. Ei mulla olis edes aikaa käydä baareissa, tälläkin hetkellä mun edellinen vapaapäivä on ollut 31.8. 

Musta myös tuntuu että Suomessa on joku pakko ryypätä perjantaina. Tai sitten oot automaattisesti kauheen kuiva ja tylsä ihminen. Mää keskustelin erään teinin kanssa siitä, että mää en oo koskaan alaikäisenä ollut puistossa pussikaljalla. Tämä kyseinen alaikäinen ei ole mm. ollut kesätöissä kertaakaan ja lukion keskiarvo lähentelee vitosta. Mää oon ollut kaikki lomat töissä siitä lähtien kun olin 15 ja kaikki keskiarvot lähentelee ysiä. Mulla ei oo tutkimustuloksia siitä, onko näillä asioilla joku yhteys, mutta tulipahan vaan mieleen :D En nyt siis halua väittää että oon jotenkin parempi ihminen kuin muut, elämä on valintoja täynnä ja tää on mun valinta. Joidenkin mielestä niistä ryyppyilloista saa ne parhaimmat muistot, mää saan ne mm. reissuista. Vähän sama asia kuin mitä tossa reissupostauksessa kirjoitin, kaikkia ei edes kiinnosta matkustaa, vaan jotkut haluaa ihan suosiolla nähdä kavereita baareissa ja käyttää rahat sinne.


Niin, takaisin siihen miten aika riittää kaikkeen. En oikein itekkään tiedä, mää saan yleensä aika paljon aikaseksi ja herään aina heti aamusta (viimestään ysiltä!) siivoamaan tai käyttämään koiraa. Oon myös mestari aikatauluttamaan mun päiviä ja saan mahdutettua montakin asiaa yhteen päivään. Illalla oonkin yleensä ihan poikki ja työpäivinä en jaksa ees leffaa kattoa. Mun mielestä energiaa riittää moneen asiaan ku on tottunut siihen. Jos normiviikko koostuu vain töissä käymisestä, niin ei ihmekkään että ei jaksa mahduttaa aikatauluun treenejä, jos on tottunu makoilee päivät sohvalla. Mää oon tottunut siihen, että koulun lisäksi on käytävä töissä, joten se on ihan normaalia. Treenaamisesta saa energiaa ja koiran kanssa touhumisesta kans. 

Ja mikä tärkeintä, vapaapäivinä otan ihan rennosti, katon Netflixiä ja luen kirjoja. Ellen sitten päätä siivota, lähtä ulkoilemaan koiran kanssa jonnekkin kauemmaksi tai jotain muuta :D Mää oon aika tehokas, enkä jaksa montaa sellasta päivää etten tekis mitään. Kaiken tän lisäksi ostin just Fitnetistä kuuden viikon saliohjelman ja ruokavalion, johon kuuluu neljä salitreeniä, kaks aerobista ja yks kuntopiiri viikkoon. Nyt on pakko sanoa että vähän hirvittää miten saan kaiken mahtumaan aikatauluuni. Pakko tehä kyllä joku viikko kanssani postaus, en nimittäin itekkään enää tiedä mihin väliin treenit mahutan. 

Kokosin mun yhen viikon aikataulun:

Ma: Koulua 10-14, kauppareissu, pankissa käynti ja laskuharjotusten tekemistä. (Tietenkin myös koiralle kolme lenkkiä joka päivälle)
Ti: Koulua, hyllyn kokoaminen, vaatehuoneen ja koko kämpän siivous ja treeni. (Koiran lenkitykset)
Ke: Koulua 10-17, ruuan tekemistä, leffa 19.00 ->, iltalenkki koiran kanssa. 
To: Koulua 8-12, esseen tekoa, kauppareissu, treeni, agility 20.30. (Koiran lenkitykset)
Pe: Koulua 10-14, ryhmätyön tekoa, treeni.
La: Töitä 05.00-13.00, agilitykisoissa talkoilua 15.00-18.00.
Su: Töitä 06.00-14.00, agilitykisoissa talkoilua 16.00-19.30, vihdoin kotiin nukkumaan :D

Niin ja jossain välissä mää oon blogiakin kirjotellu.. 

Mitä mieltä te ootte tästä, meneekö opiskelijaelämä ihan hukkaan jos ei biletä? ;) 

4 kommenttia:

 1. Ei se hukkaan mene, mutta tulevalle ekonomille olisi tärkeätä verkostoitua mahdollisimman paljon jo opiskeluaikana. Se verkostoituminen saattaa kärsiä tai jäädä puolitiehen, jos kaikki aika menee pelkästään luentoihin, harjoituksiin, koiraan ja töihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi on kyllä totta, mutta toisaalta taas verkostoidun töissä. Mun mielestä baareissa tapahtuvaa "verkostoitumista" ei voi verrata työpaikalla tapahtuvaan. :D Niin kysehän ei ole siitä ettenkö tapaisi ystäviäni ja koulukavereita, vaan siitä että en tee sitä baareissa.

   Poista
  2. Eihän se verkostoituminen pelkästään baareissa tapahdu. On ylioppilaskunnan edustusto ja hallitus, erilaisia kerhoja, NESU, AIESEC, monenlaisia teemailtoja, excursioita jne. Ei se alkoholi ole pääasia, mutta on hyvin tärkeätä, että verkostoituu mahdollisimman monen tulevan kollegansa kanssa, sillä se auttaa uralla etenemiseen. Työpaikalla voi tietysti myös verkostoitua, mutta onko nykyinen työsi sellaista, että siellä muodostuu sellaisia verkostoja, joista sinulle on hyötyä myös ekonomina ja ekonomien työmaailmassa?

   Poista
  3. Kaupan alahan on tosi laaja ja siellä on kyllä työtehtäviä ekonomeille, jos ei ihan myymäläpäälikön tehtäviä, niin aluepäälikön tai vaikkapa taloushallinnon puolella. :) Aloin itseasiassa opiskelemaan sivuaineena laskentatoimea, joten taloushallinnon hommat kiinnostaa! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe