Latest Instagrams
lauantai 18. heinäkuuta 2015

Yleistä Dubrovnikistä

Kroatia ja Dubrovnik on ilmeisesti nykyisin pakettimatkailijoiden kovassa suosiossa, sillä paikassa oli todella paljon suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia. Ei mulla mitään pakettimatkailijoita vastaan ole, mutta viime vuosina en oo käynyt kohteissa, joissa ois  paljon suomalaisia vastaan tullut. Bulgarian reissu 2013 taisi olla viimeisin reissu, jossa oon suomalaisiin törmännyt. Mää en todellakaan halua reissussa syödä suomalaista ruokaa, jutella suomalaisten kanssa ja laulaa vielä suomeksi karaokea. Sitä voi tehdä kotona ihan tarpeeksi. Mutta niin, kohde oli mielestäni tosi kiva ja aurinkoa riitti, sehän tärkeintä olikin. Dubrovnikissä oli todella paljon turisteja pienellä alueella, mikä oli pieni miinus. 

P6010033

Plussaa Dubrovnikissä on ehdottomasti takuuvarma aurinko näin kesäkuukausia, meidän lomalla ei kertaakaan satanut (paitsi yhtenä iltana puolen tunnin ajan) ja saatiin nauttia vähintään 25 asteen lämpötiloista. Reissussa oltiin siis kesäkuussa, joka ei vielä oli pahin turistikuukausi eikä myöskään kuumin kuukausi. Eniten turisteja on heinä-elokuussa, jolloin myös lämpötilat kohoaa yli 30 asteen. Kannattaa siis välttää tuota aikaväliä jos haluaa tutustua kohteeseen väljemmin ja hikoilla vähemmän ;)

Lähiympäristössä on myös paljon mielenkiintoisia retkikohteita, joihin olisin varmasti T:n kanssa tutustunut enemmän, mutta perheen kanssa matkustaessa täytyy tehdä kompromissejä ;) Kroatiasta on muun muassa lyhyt matka Montenegroon ja lähistöllä on paljon saaria, joihin voi tehdä veneretkiä. Veneretkiä kaupattiin paljon joka nurkalla, eli niitä ei ole tarpeen varata etukäteen. 


P6040107

Hintataso oli mielestäni aika Suomen hinnoissa, vaikka etukäteen luin hintatason olevan edullisempi. Ruokakaupassa vähän edullisempaa, mutta ravintoloissa kyllä oltiin aika lähellä kotimaan hintoja. Mikään edullinen kohde ei siis kyseessä ole, ainakaan mun mielestä. Ehkä mulla on vaan Balin hinnat niin tuoreessa muistissa että kaikki tuntuu kalliilta :D 

Me vuokrattiin Bookingin kautta kämppä ja se sijaitsi Lapadin niemimaalla, ei siis vanhassa kaupungissa. Suosittelen tätä ehdottomasti kaikille, sillä vanha kaupunki oli todella ruuhkainen, täynnä turisteja, kalliimpi ja kuumempi kuin esimerkiksi tuo Lapad. Muurien sisälle ei tuule, joten mielestäni siellä oli tuskaisenkin kuuma välillä. Lapadissa sijaitsee myös suurin osa pakettimatkailijoiden suosimista hotelleista, joten ravintoloita ja baareja riittää. Shoppailtavaa sieltä ei löydy, muutamaa krääsäkojua lukuunottamatta. Vanhassa kaupungissakin kauppoja oli aika vähän, joten miksikään ostosparatiisiksi en tätä kuvailisi. Lapadista löytyy myös ainakin kolme rantaa ja sieltä on 3km matka vanhaan kaupunkiin. Käytettiin bussia kulkemiseen ja Lapadiin kulki kaksi bussia. Dubrovnikissä bussiyhteydet oli hyvät ja ne kulki tiheästi. 


P6050136

P6050147


Dubrovnikistä löytyy mahtavia maisemia, ihanan turkoosia vettä, ystävällisiä ihmisiä (jotka puhuvat myös hyvää englantia, aina plussaa!) ja tietenkin sitä aurinkoa. Ja ne retkikohteet on tietenkin vielä mainittava, sillä tekemistä täällä riittää.

P6040083

Toi vesi <3 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe