Latest Instagrams
torstai 11. kesäkuuta 2015

Dubrovnikin vanha kaupunki

Reissusta kotiin tullessa on paljon hommaa, joten ajattelin ajastaa postauksen Dubrovnikin vanhasta kaupungista. Käytiin tutustumassa tuohon UNECO:n perintökohteeseen ja samalla myös Kuninkaansatamaan. ;) Täällä ollaan kauheita Game of Thrones faneja, joten pitihän sitä päästä katsomaan kuvauspaikkoja. Harmi kun ei satuttu näkemään itse sarjan kuvauksia. Kuulemma elokuun lopulla tulevat taas kuvaamaan. Sarjassa näkyy myös tosi paljon paikallisia, ne ovat mielellään sarjassa extroina. 
Mää tykkäsin tosta vanhasta kaupugista, se oli täynnä mielenkiintoisia rakennuksia, pieniä kujia sekä söpöjä pieniä kauppoja ja ravintoloita. Se oli myös aivan täynnä turisteja, eikä vielä ole edes pahin turistikausi menneillään. Itse en siis majoittuisi vanhassa kaupungissa, siellä oli tosi kuuma kun muurien sisälle ei tuule ja juurikin ihan täynnä porukkaa. Hinnat ovat myös korkeammat niin ravintoloissa kuin hotelleissa. Me siis majoituttiin Lapadin niemimaalla, noin 3km vanhasta kaupungista. Täällä sijaitsee muun muassa pakettimatkailijoiden hotellit, joten ihan suosittu kaupunginosa on kyseessä. 


Nää kujat oli mun mielestä niin kivoja, että kuvia kertyi varmaan kymmeniä. Vanhassa kaupungissa menee yksi pääkatu ja siitä lähtee kumpaankin suuntaan monia monia pikkukujia. Ei jaksettu tuolla kuumuudessa kiertää läheskään kaikkia pikkukujia, mutta jonkun verran tuli niihin tutustuttua. Jos haluaa kiertää vanhaa kaupunkia kiertävät muurit, kannattaa sinne mennä heti aamulla tai myöhään illalla. Jo kesäkuussa lämpötilat huitelivat melkein kolmessakympissä, joten heinä- ja elokuussa kuumuus on varmasti aika tukalaa. Muurilla on myös paljon portaita, joten kannattaa varautua parillakin vesipullolla! 


Suosittelen siis ehdottomasti vanhassa kaupungissa vierailua, mutta turistirysien vuoksi kannattaa majoittua jonnekkin muualle! Vanhan kaupugin vieressä oleva ranta on kuulemma hyvä, mutta myöskin todella täysi, joten me viihdyttiin hyvin Lapadin rannoilla. 

Tässä vähän esimakua siitä, miltä vanhassa kaupungissa näyttää! Tulossa vielä yksi postaus reissusta, jossa ajattelin koota vähän yhteen mielipiteitä Dubrovnikistä :) 

2 kommenttia:

 1. Tuo ylin kuva varsinkin on ihan upea! Mutta missä viipyvät rantakuvat? Sinullahan oli kuitenkin paritkin uudet bikinit ...

  Keitä olivat ne "me" matkallasi? Matkasitko isin ja äidin kanssa, kun "Tee" oli jäänyt kotiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo itseasiassa yhtäkään rantakuvaa minusta ees otettu :D Mielummin kuvailen sitä rantaa kun itseäni bikineissä. Joo perheen kanssa olin! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe