Latest Instagrams
lauantai 11. lokakuuta 2014

Shoppailu Bangkokissa

Löysin luonnoksista yhen Bangkok -aiheisen postauksen jota en ollut muistanut julkaista. Ajattelin sen siis julkaista nyt, ennen kuin lähdetään Berliiniin ja sieltä tulee lisää shoppailupostauksia. Shoppailu on myös se yks oleellisimmista asioista Bangkokissa, joten se ansaitsee oman postauksen!

Bangkok on siis ehdottomasti ostoskaupunki, moni menee sinne pelkästään shoppailemaan tyhjällä laukulla ja lähtee täydellä. Enkä yhtään ihmettele, valikoimaa on niin järkyttävä määrä että se jo järkyttää. Miten ihmiset voi tarvita niin paljon tavaraa?? Kolme päivää Bangkokissa täytti kyllä mun shoppailutarpeet pitkäksi aikaa, vaikka en edes ostanut paljoa. Jo se valikoiman katselu sai mut sellaseen shoppailuähkyyn että ei tehnyt edes mieli kiertää Balin kahta ostoskeskusta. Voin kylläkin kuvitella kuinka paljon olisi sitä turhaa, ja ehkä huonolaatustakin, tavaraa tullut ostettua jos olisin ekaa kertaa Bangkokissa ja vaikkapa tyttöporukalla. T:n kanssa kiertely kuitenkin ehkä vähän hillitsi sitä shoppailua, en kuitenkaan viittinyt raukkaa raahata koko päivää kiertämässä kauppoja. Vaikka siitä kyllä kuoriutuu aikamoinen shoppailija reissussa, nim. en ostanut viimeisinä päivinä mitään, mutta T osti. 
Vaikka itse en erityisemmin tykännyt MBK -ostoskeskuksesta, se on kuitenkin kaikista suosituin turistien keskuudessa ja suosittelen sitä varsinkin ekaa kertaa Thaimaahan ja Bangkokiin tuleville. Siellä tekee edullisia löytöjä, mutta pitää muistaa myös tinkiä. Kuten jo aiemmin mainitsin, täällä on tuhansia myyjiä joilla jokaisella on oma pieni koju. Hinnat ei siis ole kiinteät vaikka kyseessä ostoskeskus onkin. Täältä löytää myös paljon ruokapaikkoja, jonkun verran hierontapaikkoja ja ruokakauppa. Tämä ostoskeskus oli kaikista lähin meidän hotellia, joten siksi tuli käytyä mm. kaupassa täällä. Itse en ostanut täältä kuin neljä thaisilkkiä olevaa tyynyliinaa äitille :D En oikein voi ees kuvailla mitä kaikkea täällä on koska täällä on kaikkea. 


Jos haluaa shoppailla ns. "oikeissa" kaupoissa, kannattaa suunnata MBK:n viereisiin ostoskeskuksiin. Tien toiselta puolelta löytyy kolme ostoskeskusta viereikkäin; Siam Discovery, Siam Center ja Siam Paragon. Ne kaikki on yhdistetty toisiinsa kävelykaduin, joten ei tarvitse edes kävellä kuumuudessa ;) MBK:ltä pääsee myös teiden yli kävelysiltoja pitkin. Näissä ostoskeskuksissa on vähän parempia liikkeitä ja näissä on kiinteät hinnat. En oikein ees erota ostoskeskuksia toisistaan, mutta Paragon on se eniten luksus. Sieltä löytyy niin Rolls Royce kuin Vuittonkin, mutta myös H&M ja esimerkiksi Zara. Näistä löytyy mm. myös Conversen myymälöitä (Converset noin 25e.), Sephora, Victoria's Secret, Nike, jne jne.

Ostospaikaksi suosittelen kuitenkin Chatuchak markkinoita, joista jo reissussa postasin. Ne järjestetään kuitenkin vain viikonloppuisin, joten niihin ei välttämättä ole aina mahdollista mennä. Siellä oli tosi hyvä valikoima niin vaatteita, laukkuja, koruja kuin sisustustuotteita. Hinnat oli alhaiset koska paikka ei ollut tehty turisteja varten. MBK oli täynnä turisteille tarkotettua feikkirojua, täällä oli paljon paikallisia. Chatuchakista tarkemmin TÄÄLLÄ


 
Me löydettiin myös sattumalta ostoskeskus nimeltä Platinum mall. En ollut lukenut tästä aiemmin, vaikka kovasti Bangkokista googletin ennen matkaa. Tää on periaatteessa tukkukauppa eli sellanen josta paikalliset ostaa tuotteita omiin kauppoihinsa. Eli siis täältä saa vaatteita halvemmalla, ilman noita muiden paikallisten myyjien katteita. Lisäksi mitä enemmän ostaa niin sitä halvemmalla saa. Mää en kylläkään löytänyt täältä yhtään mitään, mutta T taaskin löysi ;) 


Näiden lisäksi Bangkokista ois löytynyt vielä ainakin kaksi ostoskeskusta, Central World ja Terminal 21. Ja varmasti vielä monta muuta mistä mulla ei oo tietoakaan. Eli ei todellakaan tarvitse lähteä tyhjin laukuin eikä kyllä tarvitse sinne laukkuun kotona mitään pakatakkaan. Suosittelen pysähtymään Bangkokissa matkalla muualle Thaimaahan, sillä siellä saa tehtyä ostokset todella paljon edullisimmin kuin turistirysäkohteissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe