Latest Instagrams
sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Luna 1v

Kuten jo tossa aiemmassa postauksessa mainitsin, meidän vauveli täytti 2.9 vuoden <3 Tuntuu että ihan vastahan se meille tuli ja mää vietin syysloman tossa olkkarin lattialla milloin sen kanssa leikkien ja milloin se nukku sylissä. Toisaalta on ihana että Luna on vähän kasvanut ja järkeä on tullut päähän (vähän ;DD), mutta silti ois niin kiva että se ois sellanen pieni pallero joka puree mun hiuksia ja roikkuu sukissa. Pienenä sen kanssa piti koko ajan touhuta, nyt se leikkii yksin pullojen (lempileluja!) ja luiden kanssa. Kummassakin on puolensa, silloin pentuaikana oikein toivon että Luna kasvaa ja oppii tavoille, että se joskus leikkis yksin ja jättäs meidät välillä rauhaan :D Onneksi se on silti niin läheisyydenhaluinen, että tunkee syliin ihan milloin vain. Yks päivä istuin koneella, siis pöytäkoneella, ja Luna päätti tulla syliin. Se hyppäs sohvan käsinojan kautta mun syliin.. 


Luna 2kk ja Luna 12kk. Lunasta on kasvanut ihan ylisosiaalinen energiapakkaus. Vaikka se välillä leikkiikin yksin, Luna pitää huolen että se on varmasti illalla meidän välissä sohvalla kattomassa telkkaria. Yksin matolla ei todellakaan voi olla. Ulkona toisia koiria ei missään nimessä ohiteta vaan niiden kanssa mielellään painitaan. Ihan pentuna kaikki ihmisetkin piti tervehtiä, nykyään ihmiset voivat kävellä Lunan ohi ilman että joutus rapsuttamaan. Luna on tosi ihana toisten koirien kanssa, se ei oo koskaan räyhänny kenellekään, ei ees murissu, ja se ois avoimesti menossa kaikkia haistelemaan vaikka ne ärisiskin Lunalle.

Luna saa välillä sellasia pennuille tyypillisiä raivokohtauksia jolloin juostaan ympäri kämppää, tää on mukavaa varsinkin mun vanhempien luona kun siellä on enemmän tilaa. Ihan sama vaikka Luna ois käyny just pitkällä lenkillä, silti voi ottaa pienet juoksut. Luna piilottelee luita, tätäkin se tekee enemmän mun vanhempien luona, en tiedä miksi kaikki luut täytyy piilottaa vaikka toisia koiria ei ole. Niitä löytyy monesti sohvatyynyjen takaa, ovien takaa, mun veljen sängystä on löytynyt yks jne. Oon ihan varma että se ei itekään tiiä missä sen luut on. 


Lunalla on niin paljon luonnetta, se osaa olla niin ärsyttävä mutta taas niin ihana. Se tulee ihan lähellä kainaloon nukkumaan mutta sen liiallinen osallistuminen kaikkeen tekemiseen voi kans ärsyttää. Se auttaa kaikissa kotitöissä, mm. imuroinnissa se on erittäin paljon hyödyksi, se nostaa pyykkejä kuivumaan mun kanssa (jos ykskin sukka tippuu koneesta lattialle, se on Lunalla jo suussa), kun vieraita tulee niin Luna on ensimmäisenä sylissä ja nuolemassa naamaa. Tyhjensin vähän aikaa sitten meidän pajukoreja kaikesta roinasta, Luna istui sylissä. Se osallistuu ihan kaikkeen <3 Luna omassa elementissään.

Luna on niin persoonallinen, niinkuin ranskanbulldogit monesti on, se on itsepäinen eikä varmasti tottele jos itseä ei huvita, mutta se on niin rakas <3 

6 kommenttia:

 1. Paljon onnea ihunalle Lunalle. <3

  VastaaPoista
 2. Voi kun hän on herttainen <3 Ja Luna! Mikä ihana nimi <3

  ❤: Lotta / My Happybubble

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana! Minäkin haluaisin bulldogin, mutta mietityttää niiden terveys..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy olla tosi tarkkana minkälaisesta kennelistä ja mistä yhdistelmästä pennun ottaa. Suurin ongelma ranskiksilla on hengitys, meidän Luna hengittää täysin normaalisti eikä rohise. Tiiän taas sitte sellasia jotka kuulostaa tosi pahalle. Eli ei kaikki ranskikset oo sairaita, täytyy vaan valita oikea pentu ;) Toki siis kaikkia ongelmia ei voi pentua valitessa tietää mm. allergiat, mutta niitä nyt voi olla jokaisella rodulla :)

   Poista

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe