Latest Instagrams
sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Pattaya part 1

Jet lagista selvitty, vielä tosin herään aamulla ihan liian aikaisin, mutta eipä se mitään haittaa kun huomenna täytyy palata töihin. 

Olimme tosiaan vähän alle kaksi viikkoa Thaimaassa Pattayalla. Thaimaassa olin käynyt aikaisemmin useampaakin otteeseen, mutta en koskaan Pattayalla. Pattayalla on tunnetusti vähän huono maine, mutta useammilta olin kuullut että se ei maine ei ainakaan kokonaan pidä enää paikkaansa. Pattaya yrittää kovasti päästä maineestaan eroon, näinkin rantakadulla ainakin kaksi "Change Pattaya" -kylttiä.  Jos joku ei ole Pattayasta mitään kuullut, niin siitähän kuvitellaan että siellä on vain ilotyttöjä jotka kauppaavat itseään jokaisessa kadunkulmassa. Itse en nähnyt reissun aikana kertaakaan näitä tyttöjä taikka ladyboyta kauppaamassa itseään kadulla. Osa syy siihen oli se että ei menty niille alueille eikä kierretty missään epämääräisissä yökerhoissa. Toki siellä näkyi paljon vanhoja pappoja nuorten thai -tyttöjen kanssa, mutta niitä olen nähnyt jokaisessa kohteessa Thaimaassa. Yöelämä oli tosin kyllä vilkas, mutta sehän ei aina ole huono asia! :)

IMG_4553

Matka alkoi aikaisin aamulla Oulusta kun suuntasimme auto keulan kohti Helsinkiä! 

P6020231  

Lennettiin Finskin suoralla lennolla Bangkokiin josta oli noin 1.5 tunnin ajomatka Pattayalle. Me varattiin jo Suomesta minibussi Pattayalle jotta ei väsyneenä lennon jälkeen tarvi enää taksikyytejä sopia. 

P6030236  

Noin 24h matkaamista ja sen jälkeen oltiin perillä! Me oltiin sellasessa hotellissa ku Baywalk Residence joka oli sellanen ihan perus kolmen tähen hotelli. Valittiin hotelli oikeestaan sen perusteella että se oli tosi hyvällä paikalla (hotellin vieressä heti ostoskeskus!!) ja se oli ihan naurettavan halpa. Yks huone tolle ajalle makso joku vähän yli 400e. Hotelli oli siis ihan perus hotelli, sopii mielestäni sellasille jotka ei halua viettää koko lomaansa hotellilla. Hotellilla ei esimerkiksi ollut ravintolaa, tai se oli mutta siellä sai vain aamupalan ja hotellin uima-allas oli aika käyttökelvoton. Se allas oli tosi lämmin (täynnä varmasti jotain ihmisten jätteitä.. ;D )  ja siellä alueella rännit sun muut repsotti ja oli rikki.

P6030275 

Ekana päivänä oltiin kuitenkin hotellin uima-altaalla kun ei jaksanut lähtä mihinkään kauemmaksi. Hotelli sijaitsi kylläkin ihan rantaa vastapäätä, mutta ei käyty kertaakaan tällä Pattayan päärannalla. Olin kuullut etukäteen että se on tosi likainen eikä oikein uimakelvollinen, joten jätettiin se suosiolla väliin. Hotellin aamupalalta näki rannalle ja siellä vilisi ihan liikaa vesiskoottereita mun makuun.

P6030259 
P6030261

Kävin vain rannalla nappasemassa pari kuvaa ;) Ei tuo vesi ainakaan näin kuvasta hirveän likaiselta näytä. Pattayalla vesi ei oo sellasta ihanan turkoosin sinistä, kuten se ei oo Hua Hinissäkään. Se on aika sameaa ja näyttää ehkä vähän likaiselta vaikka ei sitä olisikaan. Paikalliset näytti heittelevän veteen roskia ja ruuan jämiä, joten ei ihmekkään jos jostain lukee että ranta olis likainen. Kyllä täälläkin rannalla ihmisiä oli uimassa ja varsinkin ottamassa aurinkoa.

P6030252  

Oikealla oleva rakennus oli heti hotellin viereinen ostoskeskus. Kauas ei siis tarvinnut kävellä että tuli Mäkkäri vastaan ;D Löytyi myös Burger kingiä, KFC:tä jne. Pattaya oli mun mielestä paljon monipuolisempi kohde kuin vaikkapa esimerkiksi Hua Hin jossa oon monet kerrat käyny. Phuketissa me Tepon kanssa oltiin Kata Beachillä joka on noista Phuketin kohteista se vähän rauhallisempi, joten sielläkään ei hirveesti menoa ja meinikiä ollut. Patongilla asia olis varmasti ollut toinen. Mää siis tykkäsin että oli ostoskeskuksia, ruokapaikkoja joista valita ja vähän enemmän kuin yksi rantakadun pätkä jota kävellä iltaisin. Mää tykkään yhdistää ranta -ja kaupunkiloman, sen takia tykkäsin Dubaistakin niin paljon, joten tälläset monipuoliset kohteet on mun mieleen. Ei siis Pattaya mikään kaupunkikohde ole, mutta oli sentään jotain muutakin katseltavaa kuin ranta. 

P6030284 

Kahen euron drinkki. Juomat ja ruuat on Pattayalla, niinkuin muuallakin Thaimaassa, tosi edullisia. Varsinkin jos menee niihin paikallisten suosimiin ravintoloihin. Löydettiin täältä yks tosi hyvä thaimalaainen ravintola joka oli tosi edullinen! Ruoka annokset makso ehkä jotain 4 euroa jos ei ottanut mitään pihviä. Hintatasoltaan Pattaya oli halvempi kuin esimerkiksi Phuket, en muista yhtään esimerkiksi katukojujen hintatasoa siellä, mutta en kyllä muista että oisin siellä mekkoa saanut neljällä eurolla. Pattayalla käy tosi paljon venäläisiä jotka sitten taas omalta osaltaan nostavat varsinkin kojujen hintatasoa. Nehän kun varmaan maksavat suoraan sen mitä pyydetään tinkaamatta. 


Yks juttu mikä täytyy vielä heti ensimmäisessä matkapostauksessa mainita on tuo Thaimaan sadekausi. Mää olen aina käynyt Thaimaassa kesällä, en siis koskaan tuohon järkyttävään turistirysä aikaan talvella. Joka kerta multa kysytään että miks mää sinne lähen kun siellä on sadekausi. Ja joka kertaa vastaan että se sadekausi on yks vitsi ja lisäksi eniten Thaimaassa tulee sateita SYKSYLLÄ eikä KESÄLLÄ. Phuketissa eniten sataa syys-lokakuussa, Koh Samuilla marraskuussa ja Bangkokissa kans syys- lokakuussa. Ja ne sateet tarkoittaa sellasta 15 minuutin rankkasadetta jonka jälkeen aurinko taas paistaa. Meidän lomien aikana ei ole koskaan satanut yhtä kokonaista päivää eikä koskaan oo tarvinnut aamulla jäähä hotellihuoneeseen rannan sijasta.  Eniten sateita tulee yöllä. Toisaalta mullehan se on vain hyvä että ihmiset välttelevät Thaimaata kesällä, saapahan olla rauhassa ja nauttia edullisemmista hinnoista ;D

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi :)

Lukijat

Latest pins

Subscribe